--

REVO K2

Már nem forgalmazott termék!
A 9 éve alakult, skóciai Revo cég kizárólag kiváló minőségű audiotermékekkel, azon belül is a digitális földfelszíni rádióadások vételére alkalmas (DAB, DAB+) hálózati (Wi-Fi) zenelejátszókkal foglalkozik.

A REVO K2 a világ második legmagasabb hegycsúcsáról elnevezett sokoldalú hálózati (wifi és ethernet) zenelejátszó, rádióvevő és digitális aktív hangszóró akár iPad-hez is. Tökéletesen megmunkált alumínium borítása alatt 2 pár (sztereó) hangszóró található, ezeket dupla D-osztályú digitális erősítő hajtja meg.

Bővebb leírás

MSKU-01099


A K2 megalkotásával a skót gyártó minden korábbi termékénél jobb hangzású készüléket kívánt megalkotni. Nem volt kérdés, hogy a torony szerű dizájn mellett már sztereó hangképet érdemes létrehozni, amely a kisebb modellekre eddig nem volt jellemző. Teljes sávú, a high-tech világából érkező Balanced Mode Radiator™elven működő hangszórókat (4 darabot) választottak, melyek egyesítik a hagyományos sugárzók komolyabb mély hangjait a flat panel hangsugárzók minimális helyigényével, és igen széles frekvenciatartomány leadására képesek. Ideális megoldás akkor, ha kis helyről, apróbb dobozból kell jó minőségű hangot kiadni. A K2 hangsugárzói a föld mágneses erejét és az úgynevezett bending wavestechnológiát (a magas hangok szórtabb terjedése érdekében) is a hangminőség szolgálatába állítják. Az eredmény közel 360°-os hangterjedés, amely szinte bármely hallgatói pozícióban élvezhetőbb zenét eredményez. 

Az analóg forrásból származó hangokat a K2 a zenei CD-lemezeknél jobb minőségben (44,1 kHz-nél nagyobb mintavételezési frekvenciával) digitalizálja 16-bites Audium erősítője számára, majd egy digitális jelfeldolgozó processzorral szükség szerint manipulálja. Ezen beavatkozás a K2 akusztikai laboratóriumban történt bemérése alapján történik, és célja, hogy kompenzálja a készülékház fizikai adottságaiból fakadó behatásokat a hangzásban. Így biztosítható, hogy az adott méretű készülékből a lehető legjobb minőségű és térhatású hang jusson a fülünkhöz. 

1. FM-rádió. Mint egy hagyományos FM-rádió, a kihúzható antenna segítségével bármelyik rádióadás hallgatható az éterből, a kijelzőn pedig megjelennek a csatorna RDS-információi is. Akár 10 rádiófrekvenciát is elmenthetünk a kedvencek közé, így ezekből bármikor bármelyikre válthatunk.

2. DAB és DAB+ digitális rádió. Magyarországon sajnos még gyerekcipőben jár a földfelszíni digitális rádiózás, de jelen írás pillanatában – 2013 júniusában – Budapesten és környékén 7 csatorna már elérhető a CD-lejátszókon megszokott tökéletes minőségben is (MR1 Kossuth Rádió, MR2 Petőfi Rádió, MR3 Bartók Rádió, Klub Rádió, Mária Rádió, Lánchíd Rádió, Class FM).

3. Internetrádió. Internetes adatbázisból kiolvasott rádiók és podcastek listájából választhatunk a Heritage G2-n is. Mint valamennyi REVO, ez a modell is regisztrálható – egyedi kódjával – a Frontier Silicon portálon. Ekkor saját internetes rádiókat is hozzáadhatunk a lejátszónkhoz (ha az oldal által összegyűjtött, folyamatosan frissülő több, mint 16 ezer nemzetközi és 130+ magyar rádió között nem találnánk meg kedvencünket), és több REVO lejátszó használata esetén automatikusan minden készülékünkön megjelenik a bármely lejátszón definiált kedvencek listája. A sok ezer adó kategóriák, ország és műfaj szerint rendszerezve is böngészhető, de kereshetünk akár tetszőleges névre is. Lejátszás közben az internetes adó emblémája és leírása is látható a képernyőn. Az Info gombbal az adott stream adatait (formátum, bitráta) is megtekinthetjük. Internetes rádiókból és podcastekből tetszőleges mennyiségűt felvehetünk a kedvencek közé, hogy később ne kelljen keresgélni utánuk. A K2 mellé 31 napos ingyenes Last.FM kipróbálási lehetőséget is kapunk.

4. Hálózati (wifi) zenelejátszó. Valamennyi REVO UPnP/DLNA-szervereket képes felfedezni a hálózatunkon. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a Heritage G2-t, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linuxalatt is futtathatóak (pl. ServiioXMBCMediaTombPS3MediaServerTVMOBiLiPLEX). Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása is hibátlanul együttműködik a REVO rádiókkal. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben. Ha Synology-ról játszunk le a Heritage G2-vel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat. Ráadásul, a Heritage G2 megjelenik a Synology Audio Station-ben, mint kompatibilis hálózati lejátszó, így akár egy  webböngésző, akár a Synology okostelefonos (iOS, Android, Windows Mobile) Audio Station alkalmazásán keresztül tökéletesen vezérelhetjük a lejátszást!

5. iPod/iPhone/iPad dokkolós hangszóró és töltő. A készülék aljából gombnyomásra egy 30-pines Apple dockcsatlakozó jön elő, amelyre az iPod, iPhone, de még az iPad is rádugható. Az újabb fajta (Lightning™) csatlakozóval szerelt Apple mobilok, mint pl. az iPhone 5 egy dock-csaltakozós adapter segítségével használhatóak. Az így dokkolt mobilt természetesen tölti is a K2, miközben valamennyi funkciója továbbra is használható marad. Ha azonban a REVO-t átkapcsoljuk iPod módba, a mobilon tárolt valamennyi zene lejátszása már a K2-n is irányítható (a készülék gombjaival vagy a távvezérlővel, távvezérlő alkalmazással), és a szám információi (cím, album, előadó, szám hossza, lejátszás pozíciója) láthatóak az OLED kijelzőn. Ha az iPod-on/iPhone/iPad-en videólejátszást indítunk, REVO-nk hátlapján kompozit videókimenet és sztereó RCA-aljzatok teszik lehetővé, hogy akár egy tévére is csatlakozzon a K2.

6. Aktív hangszóró. A hátlapon található 3,5 mm-es sztereó jack aljzaton keresztül bármilyen fülhallgató-kimenettel rendelkező zenelejátszó hangjának megszólaltatására is alkalmas a K2.

7. Asztali ébresztős óra. Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, a REVO ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc), és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot a készülék, így mindig tökéletesen pontos marad. Ébresztés közben kérhetünk egy kis „haladékot” a REVO-tól, a Snooze gomb megérintésével az előre beállított időtartam – szundikálás – után megismétlődik a ébresztő. A készülék készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk. 

  • Garancia: 2év

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Csak regisztrált felhasználók szolhatnak hozzá.

Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0,00 Ft
Összesen 0,00 Ft

Kosár Fizetés